fff Atmosfer TTO | İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Transfer Ofisi
Yayınlar
KÖPRÜ GÜNLERİ 2016

Geleneksel “Köprü Günleri” 3. Kez Ekosistemi Buluşturdu

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark İzmir) ve Atmosfer Teknoloji Transfer Ofisi (Atmosfer TTO) tarafından bu yıl 3.sü gerçekleştirilen Köprü Günleri, “Teknoparklar ve Ticarileştirme” temasıyla ekosistemi buluşturdu.

21 Ekim 2016 Cuma günü bu yıl hizmete giren Teknopark İzmir İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikle, yenilik ekosistemini oluşturan çok sayıda konuşmacı ve katılımcı bir araya geldi.
Teknopark İzmir Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Erten’in hoş geldiniz konuşmasıyla başlayan Köprü Günleri’nin açılış konuşmasını İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden yaptı.

“HEPİMİZ BU ÜLKE İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Teknoparklarda işbirliklerinin yanı sıra sosyal etkileşimin de önemli olduğuna dikkat çekerek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Güden, “Teknoloji geliştirme bölgelerinin geldiği noktayı başarılı buluyorum. Hepimiz öğreniyoruz; biz de öğreniyoruz, siz de öğreniyorsunuz. İyi yönlerimizin yanı sıra eksik yönlerimizi de paylaşır ve siyaset yapıcılara söylersek, çok daha iyi olur diye düşünüyorum. Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Umarım bu konuşmalar hepimiz için faydalı olacaktır. Ben teknoparklar arasında çok fazla etkileşimin olmadığını görüyorum; bunu da doğru bulmuyorum. Hepimiz bu ülke için çalışıyoruz. Bugün birimizin başarısı, bundan 20 yıl sonra çocuklarımızın başarısı olacak. Dolayısıyla bu konuda herkesin birbirine yardımcı olması gerekiyor” diye konuştu.

DENEYİMLER ve BAŞARI HİKAYELERİ

 “Teknoparklar ve Ticarileştirme” temasıyla düzenlenen etkinliğin ilk bölümünde; Bilkent Cyberpark Genel Müdürü Faruk İnaltekin, ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa Kızıltaş ile Ar-Ge ve İnovasyon Politikaları Yönetimi Uzmanı Mahmut Kiper yaptıkları sunumlar ile deneyimlerini paylaştı.

Teknoloji geliştirme bölgelerinde çalışan Ar-Ge firmalarının başarı hikayeleri ile devam eden programda; Episome, GEEN Biyateknoloji ve KolayİK firmalarının başarı hikayeleri aktarıldı.

“Yatırım ve Büyüme” konulu ikinci bölümde yatırımcı konuşmalarına yer verilirken, sırasıyla; İstanbul Startup Angels’dan Gülsüm Çıracı, Borsa Özel Pazar’dan Yusuf Muğaloğlu, Revo Capital’den Bora Yılmaz ve Diffusion Capital Partners’dan Ömer Hızıroğlu katılımcılara sunumlarını yaptı.
Etkinliğin “Ticarileştirme ve Pazar Konumlandırması” başlıklı son bölümünde ise Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Projesi (TTH) Danışmanı Doğan Taşkent ve İdal Patent Yetkilisi Murat İdal’ın konuşmaları gerçekleşti.

  

meaconline.org sitesi