fff Atmosfer TTO | İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Transfer Ofisi
Haberler
TEKNOPARK İZMİR, İYTE VE ATMOSFER TTO İLE ÜÇLÜ TANITIM

“İnovasyon Haftası Anadolu Buluşmaları 2015”kapsamında düzenlenen “İnovasyon Haftası İzmir” etkinliklerinde Teknopark İzmir, İYTE ve Atmosfer TTO birlikte yer aldı. İki gün boyunca 9 bin kişinin ziyaret ettiği etkinliklerde; bölgede gerçekleştirilen projeler ve girişimcilere sunulan destekler hakkında bilgi verildi.

İnovasyon Haftası Anadolu Buluşmaları 2015, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İzmir’den başladı. İki gün süren etkinlikler kapsamında inovasyon ekosisteminin önde gelen oyuncuları aynı ortamda yer aldı. Etkinlikte; Teknopark İzmir, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ve Atmosfer TTO, İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde gerçekleştirilen projeler ve girişimcilere sunulan destekler hakkında bilgi verdi.

Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ege İhracatçı Birlikleri işbirliğinde 19-20 Mart tarihleri arasında Swiss Otel’de düzenlenen etkinliğin açılış programı; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, İzmir Valisi Mustafa Toprak, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk gibi pek çok önemli ismin bulunduğu yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinlikte İYTE ve Teknopark İzmir’i temsilen İYTE Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Güden ile Teknopark İzmir Genel Müdürü Yücel Yaşar yer aldı.

Partner ülke olarak İsviçre’nin yer aldığı etkinlikte birçok konuda panel ve konferanslar da düzenlenirken; İYTE Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu, “Geleceğin Kentleri” başlıklı panelde konuşmacı olarak yer aldı.

Türkiye ve Ege Bölgesi’nin inovasyon ekosisteminde önde gelen markalarının çalışmalarını sergilediği stantlarda; Teknopark İzmir, İYTE ve Atmosfer TTO, İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde öne çıkan projeler, devam eden çalışmalar ve girişimcilere sağlanan destekler hakkında ziyaretçileri bilgilendirdi.

meaconline.org sitesi