fff Atmosfer TTO | İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Transfer Ofisi
Haberler
TEKNOPARK İZMİR VE BUSAN TEKNOPARK DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

Dünya Bankası yetkilileri ve Güney Kore heyeti,  teknoloji geliştirme bölgelerinin Türkiye’deki yapılanmaları hakkında bilgi almak için Teknopark İzmir’i ziyaret etti. İnovasyon konusunda deneyim paylaşımı ve işbirlikleri geliştirilmesini amaçlayan ziyaret kapsamında, kendi ülkelerindeki deneyimleri de aktaran heyet, Teknopark İzmir’in çalışma modeli ve imza attığı başarıları ilgiyle dinledi.

 

Güney Kore’deki Busan Teknoparkı ve Kore Endüstri Kompleksi Şirketi (KICOX) yetkilileri ve Dünya Bankası temsilcilerinin oluşturduğu heyet Teknopark İzmir’i ziyaret etti.

İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) organizasyonuyla gerçekleşen ziyaretin ev sahipliğini, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilge Karaçalı ve Teknopark İzmir Genel Müdürü Yücel Yaşar yaptı. Karaçalı ve Yaşar, birer açılış konuşması gerçekleştirdiler.

Karşılıklı deneyimlerin aktarıldığı toplantıda, daha sonra Atmosfer TTO Genel Koordinatörü Dr. Emrah Tomur tarafından Teknopark İzmir’in kuruluş modeli, bünyesinde gerçekleştirilen inovasyon ve Ar-Ge faaliyetleri hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından heyetin soruları cevaplandı.

Güney Kore heyeti ise ülkelerinde bulunan 17 teknoloji geliştirme bölgesinden birisi olan Busan Teknopark hakkında hazırlanan tanıtım filminin ardından, bölgedeki yapılanma ile Türkiye’de faaliyet gösteren teknoloji geliştirme bölgelerinin yapılanması bağlamında bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide, Busan şehrinin nüfus büyüklüğü ve liman şehri olması itibari ile İzmir ile benzeştiği belirtilerek, şehrin teknoloji üretimi alanında ulaştığı nokta ve yapılanlar hakkında bilgiler verildi.

27 Şubat Cuma günü gerçekleşen ziyarette, İZKA Planlama Birimi Başkanı Murat Çelik ile Birim Uzmaları Saygın Can Oğuz ve Hülya Ulusoy’un eşliğinde; Dünya Bankası Ankara Ofisi’nden Can Selçuki, Güney Kore Dong-A Üniversitesi’nden Suk-Jun Lim, Busan Teknoparkı CEO’su Tae-Kyung Kim, Teknopark Uzmanı Hyun-woo Cho, KICOX’tan Ulsan Eko-Endüstriyel Park Geliştirme Bölümü’nden Dr. Sangyoon Lee ve Dr. Mihoon Jeong yer aldı.

Sunumların ardından İZKA Temsilcileri ve heyette bulunan isimlere, İYTE kampüs alanı ve Teknopark İzmir gezdirildi.

meaconline.org sitesi