fff Atmosfer TTO | İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Transfer Ofisi
Haberler
TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ İKİNCİSİ: TEKNOPARK İZMİR

2.Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde Bakan Fikri Işık tarafından açıklanan Olgun Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ödülleri kategorisinde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknopark İzmir 12 sıra birden yükselerek ikinci oldu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan Olgun Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) ödülleri kategorisinde, İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi İYTE Teknopark İzmir, 60,7 puan alan ODTÜ Teknopark’ın hemen ardından 56,5 Puanla ikinci sırayı aldı.

2013 verileri baz alınarak hazırlanan Performans Endeksi’ne göre; İZTEKGEB A.Ş. bünyesinde yer alan İYTE Teknopark İzmir, birçok köklü üniversite ve teknoparkın önüne geçerek ikinci olma başarısı gösterdi.

Ankara Congressium Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen "2.Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde yaptığı konuşmada endeks sonuçlarını açıklayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yüksek teknolojiye geçebilmek için üniversite sanayi işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Zirveyi çok önemsediğine ve Türkiye'nin kalkınma sürecinde Teknoparklara ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Bakan Işık “Yeni dönemde Ar -Ge ve yenilikte Afrika ve Avrasya’nın üretim üssü olmayı hedefliyoruz. Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde faaliyet gösteren 2.956 firma 29.903 nitelikli personel istihdamı sağlıyor ve 1,7 milyar dolar ihracatla ekonomimize katkı sunuyor.” dedi.

 

TEKNOPARK İZMİR 3 YILDA 12 SIRA BİRDEN YÜKSELDİ

2002 yılında faaliyete geçmesine rağmen kısa sürede gelişerek başarısını arttıran İYTE Teknopark İzmir’in ikinci olduğu endekste ilk üçte sırasıyla, 60,7 puanla ODTÜ Teknokent, 56,5 puanla İYTE TEKNOPARK İZMİR, 56,2 puanla ise İTÜ Arı Teknokent yer aldı. İlk defa 2011 yılında düzenlenen endekste 15. sırayı alan İYTE TEKNOPARK İZMİR, 2012 yılında hazırlanan endekste 5. oldu. 2013 verileriyle hazırlanan ve 2014 yılında açıklanan endekste ise 2. sıraya yükselerek önemli bir başarıya imza attı.

Hâlihazırda 134 firma ve 746 çalışanıyla hizmet veren İYTE TEKNOPARK İzmir’in 13 patenti bulunuyor. İYTE Rektörü ve aynı zamanda İYTE TEKNOPARK İzmir Yönetim Kurulu Başkanı olan Prof. Dr. Mustafa Güden, geldikleri noktanın gurur verici olduğunu söyleyerek “Teknoloji Transfer Ofisi ve kısa bir süre sonra faaliyete geçmesini planladığımız İnovasyon Merkezi ile bölgenin teknolojik gelişiminde öncü olmayı hedefliyoruz” dedi.

Törende ödülü Bakan Fikri Işık’tan alan Rektör Güden yaptığı açıklamada teknoloji geliştirme bölgelerinin ülke için önemine dikkat çekerek “Performans endeksinde ikinci olma başarısında emeği olan yönetim kurulu üyelerimize, yönetici şirket çalışanlarımıza, firmalarımıza ve çalışanlarına, üniversite yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Zirvede ayrıca Bakan Işık; En İyi Yükselme Gösteren Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Gelişen Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Erken Aşama Teknoloji Geliştirme Bölgesi Ödülleri olmak üzere farklı kategorilerde ödül alan teknoparklara ödüllerini verdi. Ödül töreninin ardından Bakan Işık, Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde faaliyet gösteren Teknoparkların stantlarını inceledi.

meaconline.org sitesi