fff Atmosfer TTO | İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Transfer Ofisi
Haberler
NE ÜRETELİM? Fikir ve Proje Yarışması

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kimya Mühendisliği tarafından 2002 yılından beri düzenlenen ‘Ne Üretelim?’ adlı yarışma bu yıl 11-12 Eylül 2014 tarihlerinde Atmosfer TTO işbirliği ile gerçekleşti.

Fikir ve proje yarışması olan ‘Ne Üretelim?’ in amacı, yalnızca mevcut olanı kullanan değil; yeni bilgi ve teknoloji üretip geliştirebilen, ulusal hammadde kaynaklarını katma değeri yüksek ürünlere dönüştürebilen, yaratıcı ve girişimci gençlerimizin yetişmesine katkıda bulunmaktır. Bir diğer amacı ise, gençlerimizi ülkemizin araştırma ve geliştirmeye önem veren sanayi kuruluşlarının temsilcileri ile buluşturmaktır. Yarışma, proje pazarı etkinliği niteliğinde olup, ticarileştirme potansiyeli olan projelerin belirlenmesini hedeflemektedir.

Bu sene ilk kez verilen Atmosfer TTO Girişimcilik özel ödülünü “Mutfak Gereçleri İçin Kendi Kendini Temizleyen Aktif Yüzey Kaplamaları” isimli proje kazandı. İYTE Kimya Mühendisliği Bölümü mezunları Alaz İzer ve Tuğçe Nefise Kahyaoğlu’nun tasarladığı proje, Atmosfer TTO tarafından İnovasyon Merkezi’nde şirketleşme sürecinde sağlanan ücretsiz ofis alanı, eğitim ve danışmanlık desteğini kazandı.

Yarışma web sayfası için tıklayınız.

meaconline.org sitesi