fff Atmosfer TTO | İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Transfer Ofisi
Haberler
MICROSOFT VE TEKNOPARK İZMİR İŞBİRLİĞİ

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, 28 Ağustos 2014 tarihine İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nü ziyaret etti. Özmen, İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden’den enstitüde ki yazılım teknolojileri ve diğer teknoloji alanlarında ki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Teknopark İzmir’de yer alan TTNET Ideas Ar-Ge ve Kuluçka Merkezi’nde ki çalışmaları inceleyen ve değerlendiren Özmen, Microsoft’ un İzmir ve Türkiye için hedeflediği planlardan bahsetti. Akademisyenler ve Teknopark İzmir’de yer alan yazılım şirketi temsilcileri ile görüşen Özmen, sorulara yanıt verdi. Yazılım profesyonelleri Microsoft’un sunduğu hizmetlere ilişkin merak ettikleri konuları ve karşılaştıkları zorlukları şirketin en yetkili ismine aktarma fırsatı buldu. Özmen, Microsoft firmasının, Türkiye genelinde 147.000 kişiye “Microsoft Açık Akademi” programı kapsamında temel yazılım kodlama eğitimi verdiğini söyledi. Microsoft’un, Bulut Bilişim’e büyük önem verdiğine de vurgu yapan Özmen, Türkiye’nin uygulama pazarındaki payının yetersizliğine dikkat çekti. Hızlı büyüyen bu pazarda ülkemizin de yerini alarak ürün sayısını arttırması gerektiğini söyledi.

Görüşmeler sonucunda, Microsoft Türkiye ve Teknopark İzmir arasındaki işbirliği adımlarının somutlaştırılması için Microsoft Türkiye Yazılım Geliştirme Teknolojileri Genel Müdür Yardımcı Cavit Yantaç ile 12 Eylül 2014 de bir toplantı düzenlendi. Bu toplantıda Microsoft yetkilileri diğer üniversite ve teknoparklar ile ne gibi projeler geliştirdiklerini anlatıp, İYTE ve Teknopark İzmir yetkililerinin Microsoft’tan beklentilerini dinlediler. Ayrıca, akademik projeler kapsamında verilebilecek destekler, Microsoft Yaz Okulu ve Teknopark İzmir ile geliştirilecek stratejik işbirlikleri görüşülerek, işbirliğine yönelik eylemler somutlaştırıldı.

meaconline.org sitesi